Baseball är en kontaktsport som involverar två lag på femton personer vardera. Varje lag har fem spelare. Varje lag väljer också en spelare som jammer. Den här spelaren kallas ”jammer”.

Försvar: Varje lag måste försvara sitt mål, som är dess mållinje, från det andra lagets offensiv. De är skyldiga att hoppa in i motståndarmålet och försöka komma förbi försvaret, som består av blockerare och försvarare. När en blockerare eller försvarare är slagen, får brottet att gå vidare till nästa. Offensiven får poäng för att kunna springa snabbare än motståndarlaget och för att nå motståndarens mål. Försvaret måste hoppa, blockera och försvara på samma sätt som brottet gör.

Varje lag har en offensiv spelare eller ”löpare” på sitt lag som går till motståndarmålet och försöker göra en poäng genom att köra igenom motståndarförsvaret och göra ett mål. Brottet får poäng när bollen berörs av någon motståndare eller blockera. Det finns fyra typer av brott, som kallas attacken, motattacken, passet och kicken.

När du först börjar spela, måste du börja med de två lagen sitter i mitten av fältet, och bollen kommer att sättas mellan fötterna. Varje lag kommer att ha femton meter att flytta runt och det kommer att spelas som en nittio graders vinkel med en två minuters paus däremellan. När varje lag försöker få poäng, kommer det att flytta upp och ner på fältet. Det kommer att ha en blockerare, två blockerare och en sommar framför den för att stoppa brottet från att komma förbi det. Målet för varje lag är att göra fler poäng och få det andra laget att förlora.

Det finns många olika typer av regler som styr hur man spelar denna kontakt sport och reglerna för varje typ anges nedan. Reglerna för brott och försvar varierar beroende på vilken typ av spel du spelar. Matchen kan ha tre typer av poäng och det kallas poängsystem, trepoängssystem och övertidssystem.

Poängsystemet

Punktsystemet kommer att använda ett enkelt system för poängsättning som vanligen kallas ”poängsystem”. Det lag som har flest poäng blir vinnaren. Vinnaren kommer att vara det lag som gör flest poäng och laget med minst poäng blir förloraren. Det finns också en tie breaker som använder punktsystemet också. Varje lag har ett visst antal vinster att göra upp. Trepunktssystemet, eller ”trepunktssystemet”, omfattar en uppsättning av tre spel som spelas under två perioder. Första perioden är tjugo minuter. Under den första perioden kommer alla lag att spela offensivt, försvar och anfall. Den andra perioden blir tjugo minuter. Under denna tidsperiod finns det inga lag som spelar offensivt, försvar eller anfall. Övertidssystemet är när ett lag kommer att avsluta spelet med fler poäng än de andra. De lag som är oavgjorda kommer sedan att gå till övertid. På övertid kommer de två lagen att alternera när de spelar offensivt, försvar och anfall tills laget som har flest poäng vinner. I slutändan vinner den person som har flest poäng. Matchen slutar när ett lag gör flest poäng och sedan möts de två lagen i den stora finalen. Den sista perioden är en minut lång.

Denna sport är ett spel som kräver lagarbete och kommunikation. Alla gruppmedlemmar måste hålla ihop och arbeta tillsammans för att vinna.

När baseballmatchen är över finns det många saker som folk kan göra med de pengar de har vunnit. Vissa människor tar sina biljetter hem och donera dem till välgörenhet. Andra människor kommer att byta sina biljetter mot biljetter till andra spel och vissa kommer att sätta sina biljettintäkter i en insatspool. Vad du än väljer att göra, glöm inte att ha en bra tid och njuta av dig själv. Om du ännu inte har provat spelet, kanske du vill börja med att gå till en derby liga och se hur det går för dig.

Regler inom sporten baseball

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *